Kontrastmarkering/halkskydd

Kontrastmarkering blir allt mer vanligt och är obligatoriskt vid renovering och nybyggnad i det offentliga rummet. En markering hjälper synskadade men kan även vara ett utsmyckande alternativ.

För många är kontrastmarkering synonymt med trappmarkeringar men när man tittar närmare på det så innefattar det mycket mer. Viktigt är att hitta en balans när man utför markeringar. Med för mycket kraftiga markeringar kan det bli rörigt, framförallt för den som har en synnedsättning.

Vi utför alla olika typer av kontrastmarkeringar. Finns i flera färger och utförande.

TFS ger ett resultat som hjälper synskadade, vi eftersträvar att utföra ett golv som både ger resultat för hjälp och design.

Kontakta Terrazzo!

Användningsområden:
– trappsteg
– dörrsvep som markerar åt vilket håll dörren öppnas
– utrymningsvägar
– glasväggar
– glasdörrar

Trappor

Nivåskillnader och trappor behöver kontrastmarkeras så att dessa lätt kan uppfattas. Trappor ska kontrastmarkeras på översta och nedersta steget i varje trapplopp. Markeringarna bör vara konsekventa inom hela byggnaden – antingen prickar eller linjer. Mörka linjemarkeringar kan uppfattas som nivåskillnader eller som att trappsteget slutar före markeringen, därför rekommenderas mörka prickar för ljusa trappor. 

Vid markering med prickar bör de vara minst Ø 50 mm och ha ett mellanrum som är högst 30 mm. De ska placeras högst 20 mm från framkanten.

För mer information kontakta TFS

Skriv gärna en recension på vårt Google Buisness, klicka här!